Az öt legjobb gyógynövény

A legtöbb ember manapság különféle szerekre bízza magát, amikor megbetegszik, pedig a helyzet az, hogy nagyon sok olyan gyógynövény létezik, amelyekkel megelőzhetőek és orvosolhatóak egyes problémák, méghozzá esetleges kellemetlen mellékhatások nélkül. Bár gyógynövényeket már több ezer éve használ az emberiség, egyes pozitív hatásokat még csak most kezdenek el felfedezni a tudósok. Ismerj meg öt olyan gyógynövényt, amit mindenképpen érdemes tartanod otthon!

Fahéj

Egy nemrég végzett kutatás Németországban bebizonyította, hogy a fahéj képes csökkenteni a vércukorszintet, így a fogyasztása ajánlott cukorbetegeknek és időseknek egyaránt. Ez azonban még nem minden: a koleszterin és triglicerid szintet egyaránt érdemes csökkenteni a szervezetben, ezzel megelőzhetőek különféle szívbetegségek.

Kurkuma

A kurkuma egy Kínában és Indiában őshonos fűszernövény, ami a legjobban arról ismert, hogy enyhíti a köszvényt. A benne megtalálható kurkumin egy hatékony gyulladáscsökkentő, így fájdalom esetén rendkívül hasznos lehet. Emellett egyes kutatások kimutatták, hogy ez a fűszer képes a vastagbélrák és az Alzheimer-kór megelőzésére is.

Gyömbér

Gyakran van hányingered? Akkor a gyömbér az egyik leghasznosabb gyógynövény, amit otthon tarthatsz, ugyanis remekül használható ennek a kellemetlen érzésnek a csillapítására. A legjobb, hogy forrástól függetlenül képes elmulasztani a hányingert, legyen szó terhességről, mozgás miatt felkavarodott gyomorról vagy akár olyan extrém helyzetekről, mint a kemoterápia.

Fokhagyma

Gondoltad volna, hogy az olyan hétköznapi növény, mint a fokhagyma, milyen sokat segíthet az egészséged megőrzésében? Márpedig ez a helyzet, a fokhagyma rendszeres fogyasztása ugyanis csökkenti a rák kialakulásának esélyét, sőt még kardiovaszkuláris előnyöket is biztosíthat, megelőzve ezzel egy esetleges agyvérzést.

Szent bazsalikom

A szent bazsalikom néven is ismert ocimum tenuiflorum egy stressz csökkentésére alkalmas gyógynövény, így közvetett megszüntetheti a fejfájást és az emésztési zavarokat is.